top of page
Marita Andersson profil.jpg
OM MIG

Marita Andersson, leg psykoterapeut, certifierad schematerapeut, leg sjukgymnast

Jag är leg psykoterapeut utbildad i KBT med inriktning schematerapi. Jag är också vidareutbildad inom ACT (Acceptance and comittment therapy) och CFT (compassionfokuserad terapi) som är nyare former av KBT. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med stress/utmattning, ångest, oro, höga prestationskrav, depression, social ångest, låg självkänsla, relationsproblem och livskriser. Som terapeut är jag närvarande, engagerad och aktiv. Att vara leg psykoterapeut innebär att jag har specialistkompetens i psykoterapi. Jag anpassar terapin efter den unika person jag möter och integrerar de olika terapimetoderna för bästa resultat. 

Min grundprofession är leg sjukgymnast och jag har en terapeutisk kompetens i behandlingsmetoden Basal Kroppskännedom (BK). Jag har alltid varit intresserad av hur kropp och själ påverkar varandra. Min bakgrund som sjukgymnast ger mig möjlighet att vid behov använda övningar i Basal Kroppskännedom som forskning visat har bra effekt i tillägg till psykoterapi för t ex depression, ångest och stressproblematik. Läs vidare om BK på www.ibk.nu

 

Jag är medlem i The International Society of Schema Therapy,  ISST och Svenska föreningen för kognitiva och bettendeinriktade terapier, sfKBT. Jag samarbetar med andra psykoterapeuter och psykologer och deltar regelbundet i alumniträffar på Svenska kognitiva institutet i Stockholm. För närvarande vidareutbildar jag mig inom schematerapi för att få en certifiering på avancerad nivå, beräknas bli klar under 2024.

 

Följ gärna Gruvans terapi på Instagram och Facebook som @gruvansterapi

SAGT OM MIG

”Tack för att du lyssnat, förklarat och gett mig möjlighet att förstå mig själv bättre och bli mer hållbar i livet. Du är så klok och bra på det du gör”.

- Tidigare klient

bottom of page